Образование:
1986 –Станува Примариус
1979 – 1981Магистерски студии на Универзитетот во Загреб. Магистратура по социјална психијатрија, алкохолизам и болести на зависност. Магистерска тема: „Фактори кои влијаат на долготрајната хоспитализација на шизофрените болни во Душевната болница во Демир Хисар“
1980 – 1983Специјализација по невропсихијатрија на Медицински факултет Скопје
1970 – 1976Медицински факултет на Универзитетот во Белград
1966 – 1970Средно гимназиско образование во Битола

Работно искуство:
1993 – сеуштеДиректор и доктор невропсихијатар во ПЗУ Психомедика Битола
Септември 1993Основач на ПЗУ Специјалистичка ординација по невропсихијатрија и општа медицина Психомедика Битола
1976 – 1993Доктор специјалист невропсихијатар во Психијатриска болница Демир Хисар

Ако сте во криза и се плашите за својот живот - немојте да ја користите оваа страница, повикајте брза помош 194 или обратете се во најблиската здравствена установа до вас.